Karanteeniveteraanin selviytymisohjeita

On ollut upea seurata joitain kehityskaaria koronaviruksen aiheuttamaan poikkeustilaan sopeutumisessa. Haluaisin itsekin olla se elämäntaituri, joka ensin on viettänyt maaliskuun puoleen väliin asti normaalia elämää matkustellen Alpeilla, naureskellut minun kaltaisilleni hysteerisille vauhkoilijoille ja pitänyt koronavirusta joillein luusereille välttämättömänä luonnonvalintaan kuuluvana seurauksena huonosta elämänhallinnasta, juopottelusta, ylensyömisestä ja löhöilystä.

Kun laskettelukaveri onkin osoittautunut virukseen sairastuneeksi, samoista henkilöistä on kuoriutunut aivan erinomaisella sopeutumiskyvyillä varustettuja mustan vyön karanteenimestareita, jotka jo jakavat toisille ohjeita, miten karanteeni pitää suorittaa oikeaoppisesti.

Mutta koska harjoitus tekee mestarin, ja tänne Jakartan liepeille asuntooni linnoittautuneena puolimuumiona olen jo karanteeniveteraani, esitän nyt omat teesini, kuinka kestää eristyksessä pään hajoamatta. Tällä kaavalla karanteenipäivät saa kulumaan ilman suurempia paineita;

1. Ohjaa ajatukset konkreettisiin asioihin, joilla ei ole mitään tekemistä karanteenin, koronaviruksen, talouskaaoksen tai minkään muunkaan vaikeasti hahmotettavan ilmiön kanssa. Tällaisia asioita voivat olla vanhat valokuvat, jos et ole taipuvainen sentimentaalisuuteen. Varminta on ryhtyä raivaamaan kaappeja ja laatikoita, ihmetellä, miksi on hamstrannut näin paljon glögimaustetta viisi vuotta sitten, mihin kaikki vasemman jalan sukat ovat kadonneet, olenko todella mahtunut näihin vaatteisiin joskus ja miksi ylipäätään olen hankkinut kilon käsipainot.

2. Ota käyttöön ne käsipainot, koska ryhti on saattanut mennä jo ennen tätä kotona kyhjöttämistä. Ryhdy googlaamaan erilaisia jumppavideoita, joiden mukaan voisit jumpata, kun kerran olet löytänyt käsipainot. Kun olet löytänyt viisi videota, käväise kurkkaamassa facebookista, onko tullut uusia koronameemejä. Jää selailemaan facebookkia, ohita kymmenen haastetta, tykkää voimalauseista ja lapsuuskuvista, poista ihmeelliset kaveripyynnöt. Googlaa kuka tuo tyyppi on, jota ehdotetaan kaveriksi.

3. Sen sijaan, että alkaisit jumpata käsipainoilla, huomaatkin, että sinulla on nälkä. Ryhdy googlaamaan lohturuokareseptejä, joita voi valmistaa purkkitonnikalasta, pastasta ja tomaattikastikkeesta. Löydätkin banaanikakkureseptin. Käy kurkkaamassa facebookista, onko jotain hyviä uutisia jaossa. Jää selailemaan jne... Et saa karistettua ajatusta kakusta mielestäsi. Pyöräytä kakku. Kakun paistuessa tee pastakastike sekoittamalla tomaattikastike ja tonnikala, keitä pasta. Syö ja jää odottamaan kakun viereen, milloin se on sopivasti jäähtynyt, että sen voi kumota. Jää vielä odottamaan, että kakkua voi leikata.

4. Huomaat, ettet ole moneen tuntiin seurannut uutisia koronaviruksen leviämisestä. Tarkista kaikki merkittävät tiedotusvälineet. Kommentoi muutamaan keskusteluketjuun asiallisesti. Tarkista sen jälkeen viiden minuutin välein, onko kommenttisi julkaistu. Kahden tunnin kuluttua huomaat, ettei kommenttiasi aiotakaan julkaista. Lähetä palautetta päätoimittajalle, ja ala trollaamaan ikäviä ja alkeellisia tölväilyjä, ja huomaa, miten nopeasti ne julkaistaan. Koukutut keskustelupalstoille, huomaat yhtäkkiä, että kakku on melkein kadonnut ja voit jo mennä nukkumaan.

5. Seuraavana päivänä voit taas ottaa käsipainot esille, ryhtyä googlaamaan jumppavideoita ja kokeilla, mihin se tänään johtaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perinteinen joulupostaus

Vaarallinen suhde

Kenen joukoissa seisot?